Selecteer een pagina

Ik? Ik heb een baan!

Yes, eindelijk een nieuwe baan! 25 sollicitaties, 16 open en 9 op een vacature, 8 Recruiters gesproken, 3 keer bij een bedrijf aangeschoven en 2 assessments gemaakt. Van de open sollicitaties heb ik 10 reacties mogen ontvangen. Van de 9 sollicitaties heb ik van 1 bedrijf nog steeds geen reactie gehad….. Met hulp van een goede vriend heb ik mijn eigen website. Hierop heb ik 16 Blogs gedeeld. 10 Blogs over mijn denkwijze over Retail en 6 over mijn sollicitatie ervaringen. In totaal is mijn website 11736 keer bezocht. En nog steeds mag ik dagelijks nieuwe bezoekers ontvangen die mijn Blogs lezen. Mijn best gelezen Blog is “Verkopen is een leuk vak!”.

 Dat zijn mijn behaalde cijfers de afgelopen zeven maanden!

Zo begin ik in December 2014 mijn laatste sollicitatie blog. Wat was ik trots dat ik die baan binnen had gesleept. Het geluk bij dit bedrijf was van relatief korte duur… In augustus kreeg ik te horen dat mijn contract in januari niet verlengd zou worden. Wat was ik boos en verongelijkt op dat moment zeg! Voor zeker acht maanden goede resultaten behaald en mensen zichtbaar beter gemaakt. Helaas kom je als laatste binnen en dus kan je als eerste ook weer gaan…. Ik ben in de laatste maanden bij een intern project betrokken geweest. Ik ben direct mijn netwerk gaan bestoken met vragen om mij te helpen en heb gesolliciteerd op iedere baan en bij elk bedrijf dat mij interessant leek! Iedereen zei tegen mij  ‘jij hebt zo een nieuwe baan’. Dat viel toch even tegen…..

Een nieuwe baan vinden betekent solliciteren en jezelf opnieuw ontdekken. Iets wat ik het jaar daarvoor ook al gedaan had. Toen was mijn zoektocht gericht op alleen Retail. Nu ben ik breder gaan zoeken. Solliciteren is geen ding dat je 40 uur per week doet, je bent er 24/7 mee bezig. Alle mensen die zeggen ‘geniet toch lekker van die vrije tijd’ snappen het in mijn ogen niet. Je bent niet lekker thuis, je bent je baan en zekerheid kwijt en doet niet meer mee! Dat is mijn gevoel geweest. Ik wil gewoon aan het werk en deel uitmaken van het ‘normale’ werkzame leven.

Solliciteren is geen ding dat je 40 uur per week doet, je bent er 24/7 mee bezig.

Het schrijven van blogs, het delen van berichten, chatten met mensen in mijn netwerk, vrienden en kennissen ‘live’ spreken, sparren met diverse vrienden, recruiters en ‘oud’ collega’s en natuurlijk sollicitatie gesprekken voeren zijn dingen waar ik energie van heb gekregen. Tijdens de voorbereidingen van die sollicitatie gesprekken kom je jezelf iedere keer weer tegen. Ieder bedrijf vraagt iets anders van haar leidinggevende. Ik ben iedere keer op zoek geweest naar raakvlakken. De vraag of ik bij een bedrijf pas heb ik mijzelf continu gesteld. Past mijn talent, mijn kennis, enthousiasme en drive wel bij die organisatie? Dus, winkels bezoeken, hoofdkantoren bellen en op het internet zoveel mogelijk info vinden. De afgelopen periode is voor mij erg goed geweest omdat ik mezelf op zoveel verschillende manieren bekeken en gezien heb dat ik precies weet wie ik ben en wat ik wil!

Ik ben opnieuw trots op de mensen in mijn netwerk. Zoveel mensen in mijn directe omgeving en in mijn netwerk die met mij meegedacht hebben. De mogelijkheid om met mensen te sparren over kansen en je gedachten is super belangrijk! Ik ben blij dat ik dat met diverse mensen heb mogen doen. Bijna dagelijks ontving ik tips of de simpele vraag ‘hoe gaat het met je?’ Wauw!! Geweldig!! Waarschijnlijk heeft niet iedereen in de gaten wat het met je doet als er continu mensen zijn die aan je denken. Deze aandacht is een enorme boost voor je zelfvertrouwen! En dat is in dit soort situaties erg belangrijk.

Iedereen enorm bedankt!

Twee maanden geleden kreeg ik een mail van Monique Rijk van Van den Berg consultancy. Zij vroeg mij of zij mijn CV mocht delen met een bedrijf dat een district manager zocht. Nadat het bedrijf positieve feedback gaf nodigde Monique mij uit om eens te komen praten over die kans bij dat totaal andere bedrijf dan waarbij ik de afgelopen jaren heb gewerkt. De eerst ontmoeting gaf al een goed gevoel. Monique is een recruiter die haar zaken duidelijk en strak regelt. Het gesprek was relatief kort maar super duidelijk voor ons allebei. Ook tijdens de rest van de procedure kon ik altijd op haar rekenen en met haar van gedachte wisselen over mijn volgende stap. Erg fijn! Ik ben haar erg dankbaar dat zij mij geholpen heeft om deze procedure positief af te sluiten.

Inmiddels ben ik alweer een aantal weken aan de slag! Ik ben begonnen met een interne opleiding om het product te leren verkopen. Gewoon heerlijk op de winkelvloer met klanten en collega’s aan de slag. Zodra ik alle aspecten van de structuur volgens Shurgard geleerd heb ga ik verder. Eerst het bedrijf helemaal leren kennen voordat je mensen gaat vertellen wat je van hen verwacht! Geweldig. Voorlopig ben ik de Bench Districtmanager. De DM die in alle Districten aan de slag gaat. De eerste weken staan natuurlijk vol van eerste indrukken. Iedere dag kom je moe thuis en wil je eigenlijk direct weer door met de leuke dingen en mensen die je die dag ontmoet hebt. Een enorm positieve eerste indruk! Een (voor mij) nieuwe markt een nieuw product waar ik mij erg goed bij voel. Ik heb mijn kans gepakt en het voelt geweldig, als het aan mij ligt ben ik klaar met solliciteren!

Ik ben de nieuwe (Bench) Districtmanager bij Shurgard self storage!