Selecteer een pagina

Functieprofiel…..

Het is eind september en inderdaad, de vacatures beginnen te verschijnen op de diverse sites. Yes, eindelijk gericht op een baan solliciteren i.p.v. die open sollicitaties.

Wat mij de afgelopen weken opviel is dat er op Monsterboard, Jobbird en Nationale Vacaturebank weer interessante vacatures te vinden zijn. De site van het UWV heeft mij ook al twee keer verrast. Twee leuke vacatures die ik nog niet op andere plekken ben tegengekomen en je solliciteert direct bij de organisatie. Dat is een tijdje niet geweest. Het lijkt erop dat de organisaties de recruiter overslaan en zelf weer op zoek gaan naar de juiste kandidaten. Teken aan de wand in deze “moeilijke” tijd? Op de vacaturesites en bij een aantal recruiters is de functie Regio manager niet aan te geven is op de site. Je krijgt de keuze uit sales gerichte managersfuncties of hele andere benamingen. Evenals de keuze om in de detailhandel te willen werken is bij een aantal recruiters niet aanwezig, het heet dan “handel/groothandel”.

Zou mooi zijn als Retail/detailhandel zijn eigen plek kreeg!

Iedereen is nu op zoek naar de juiste kandidaat en wil graag voor jou een baan vinden. Het is logisch dat er op dit moment minder kansen zijn. Zoals ik net al schreef is het opvallend dat diverse organisaties de recruiter overslaan en zelf gaan zoeken of zich laten vinden. Dat betekent dat je als werkzoekende alle relevante sites in de gaten dient te houden en overal je CV te uploaden. Nou, dat heb ik gedaan, alle Retail gerichte organisaties zijn mij bekend en ik heb mijn CV geüpload zowel in het Nederlands als in het Engels. Je weet maar nooit! Natuurlijk ben ik bij alle “Retail” Recruiters bekend en houd ik ze regelmatig op de hoogte met wat mij beweegt. Even een belletje of een mail met de vraag hoe het met hen gaat is vaak al voldoende en geeft weer een leuk gesprek!

De reacties op een open sollicitatie zijn erg wisselend. Er zijn diverse HR afdelingen die binnen een aantal dagen reageren. De een doet dat met een standaard reactie en de ander met een persoonlijke noot. Er zijn er ook bij die helemaal niets van zich laten horen. Jammer dat HR afdelingen hier voor kiezen. Ik zie het ook als een kans  voor een organisatie. Je kunt laten zien dat je professioneel met dit soort sollicitaties omgaat en misschien zelfs wel blij bent met de aandacht!  Op dit moment heb ik een aantal leuke en goede contact momenten gehad met een aantal HR afdelingen en Recruiters en ben ik zeer hoopvol gestemd. De afgelopen weken heb ik een aantal HR managers uitgenodigd voor een kopje koffie. Samen van gedachte wisselen of eens praten over een toekomst van mij  binnen het bedrijf waar zij voor werken. Daar heb ik leuke en positieve reacties op mogen ontvangen en een aantal telefonische gesprekken. Helaas heb ik nog geen kopje koffie mogen drinken met één van de genodigden. Wie weet……..

Zo weer één maand voorbij met mooi weer en een hele hoop positieve ervaringen. Netwerken vanachter mijn Mac Book is natuurlijk leuk maar mensen in real live ontmoeten is geweldig! Dus, ga ik me vandaag laten inspireren door Carl van de Velden en weer een hoop bekenden zien (live Netwerken). Donderdag ben ik bij Talentroom en ga ik kennis maken met een aantal bedrijven! Ik heb er zin!

Ik ben dus, Regiomanager, Rayonmanager, Retailmanager, Districtsmanager, Regiodirecteur                                                            & Manager winkels en ik kan morgen starten!