Selecteer een pagina

Ontdekkingsreis…

Ik heb in mijn vorige blog heb ik al aangegeven dat solliciteren op vacatures niet heel veel oplevert. De kans dat je in het profiel (malletje) van de bedrijven/recruiters past is erg klein. Vooral omdat het profiel niet kijkt naar mensen en hun talenten, maar naar opleidingen en ervaringen. Ik baal daar natuurlijk van, maar ik kan het de recruiters ook niet kwalijk nemen. Het aantal sollicitanten voor een vacature is enorm! De afgelopen weken heb ik een aantal mensen uitgenodigd om met me mee te denken over hoe ik in een bepaalde branche (Fashion) aan de slag zou kunnen. Ik heb ook een aantal mensen uit mijn netwerk gevraagd om een bakje koffie te drinken. Ik ben zelfs door een ondernemer uitgenodigd om op de koffie te komen in zijn warenhuis! De gesprekken die ik met de diverse ondernemers en leidinggevenden gehad heb waren erg goed, leuk en bevestigden wat ik wil bereiken. Hebben ze mij een baan opgeleverd? Nee! Maar wel een aantal mensen die het merk Diederik van Lieshout verder in hun netwerk gaan brengen. Wie weet wat het gaat opleveren! 

De kans om in de Retail aan een baan als leidinggevende te komen is op dit moment enorm klein. Ik hoor regelmatig dat bedrijven in de Retail eerder met minder mensen het werk gaan doen dan met meer. Dat betekent ook dat er bepaalde banen van leidinggevenden niet meer opgevuld gaan worden met nieuwe mensen. Hetzelfde werk met minder mensen. De afwijzingen hebben zich weer netjes opgestapeld dus tijd om eens goed na te denken over de weg die ik nu ga bewandelen…. 

Ik ben me aan het oriënteren om de Retail te gaan verlaten. Is dat slim? Geen idee….                                                              Misschien is het op dit moment wel een erg goed plan!

De gedachte om de Retail te gaan verlaten maken me enigszins onzeker. Als ik mijn kerncompetenties op een rijtje zet:

Zelfvertrouwen, inlevingsvermogen, mensen manager/coach, resultaatgericht, stressbestendig, overtuigingskracht, analytisch vermogen, klantgericht, netwerken en samenwerken. 

Al deze competenties passen prima in alle leidinggevende functies en niet alleen in de Retail. Met deze kerncompetenties en mijn enthousiasme, leergierigheid en gedrevenheid ben ik een prima aanvulling voor elk commercieel bedrijf! In mijn vorige (sollicitatie) Blog ben ik stil blijven staan bij de mogelijkheid om meer ervaring op te gaan doen bij een Fashion Retailer. Nu ben ik ook aan het kijken of ik de Retail uit moet gaan… Het lijkt allemaal maar hap snap werk wat ik doe. Dat is natuurlijk niet het geval. Als je regelmatig met mensen praat (spart) kom je op bedrijven en ideeën waar je verder over na gaat denken. De vraag; “waarom wil je alleen Retail?” heb ik de afgelopen weken regelmatig gehoord. Mijn antwoord was dan eigenlijk heel simpel; “In de Retail ligt mijn ervaring, kennis en mijn hart”. Als ik daar kritisch over na ga denken ligt mijn hart niet perse in Retail maar in het aansturen, coachen en beter maken van mensen. En natuurlijk succes hebben! Mensen helpen om hun kwaliteiten en passies om te zetten in succes! Dat is wat ik graag doe en de laatste jaren ook  gedaan heb.

Ook de vraag of ik voor mezelf wil beginnen komt regelmatig voorbij. Deze optie moet ik verder gaan onderzoeken. Op dit moment trekt deze optie mij niet. Buiten de vraag wat ik dan ga doen is de markt om voor mezelf te beginnen ook nog erg onzeker. Dus deze optie gaat nog even in de ijskast! 

Verder blijven alle opties open. Ik blijf zoeken naar die ene kans. Natuurlijk blijf ik op vacatures reageren. Natuurlijk blijf ik mijn netwerk benaderen om mij te helpen in mijn zoektocht. Natuurlijk blijf ik mensen uitnodigen om met mij kennis te maken. Ik heb mijn zoekgebied vergroot en hierdoor ook mijn kansen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik voor een Fashion bedrijf dat nauw betrokken is aan de detailhandel een salesteam aan mag sturen….

Ik ben niet alleen op zoek naar een baan maar naar een bedrijf waar ik mijn talenten succesvol kan inzetten en mezelf kan verbeteren!